Miten hybridiautot toimivat?


Autot / keskiviikko, toukokuu 4th, 2022

Minkälainen on viime vuosina markkinoille tullut, yhä useampien autonomistajien suosima hybridiauto? Kuinka hybridiautot toimivat ja mitä hyötyä niiden käytöstä on yksittäiselle kuluttajalle? Tutkitaan tätä mielenkiintoista aihetta nyt seuraavaksi.

Valitsetko uuden tai hieman käytetyn?

Hybridiautoja on saatavilla sekä uusina että käytettyinä. Ostajalle tärkeintä on tutkia hybridin akun kunto, joka voi olla vielä aivan hyvässä toimintakunnossa ajoneuvon ollessa 01-08 vuotias. Akun kuntoa ja käyttövarmuutta voi helposti testata lataamalla akun ensin täyteen ja sen jälkeen koeajamalla ajoneuvon. Asiantuntijoiden mukaan hybridiajoneuvojen akut voivat kestää pisimmillään noin 10-15 vuotta.

Käytetyn hybridin ostoa ei siis pidä pelätä, vaan päinvastoin. Useimmilla suomalaisilla on esimerkiksi käytetty matkapuhelin, joka huollettuna voi olla jopa uutta yksilöä parempi. Tiesitkö, että netistä löytyy mResell AB verkkokauppa, joka ostaa ja myy suosittuja iphone -matkapuhelimia. Voit viedä iphone puhelimesi myyntiin latauspisteelle tai se voidaan noutaa luotasi kuriirin toimesta.

Jos sinulla ei ole vielä älypuhelinta, hanki ihmeessä käytetty iphone 13 -matkapuhelin. Laadukas iphone 13 on huollettu Apple-asiantuntijan ansiosta ja se toimii kuin uusi! Muistathan, että erinomainen lahja ilmastonystävälle on käytetty iphone 13, joka kestää pitkään ja on ominaisuuksiltaan aivan kuin pakasta otettu uusin versio.

Tutustu erilaisiin hybridiautomalleihin

Markkinoilla on olemassa neljää erilaista hybridiautomallia. Mikä niistä on sinulle mieleisin ja ominaisuuksiltaan sopivin? Tutkitaanpa seuraavaksi asiaa tarkemmin vertaamalla erilaisia hybridimalleja toisiinsa.

  • Hybridi

Hankkisitko hybridiauton? Hybridissä on kätevästi kaksi erilaista voimanlähdettä yhden moottorin sijaan. HEV, eli Hybridiautossa on valittavissa sekä bensiinimoottori että sähkömoottori. Hybridiautossa energia voidaan kätevästi ottaa talteen heti ajamaan lähdettäessä, sillä kyseisessä mallissa ei ole erillistä latausliitintä ajoneuvon akun lataamista varten. Hybridiakku latautuu huomaamattomasti ja autossa polttoaineen kulutus on pienempi kuin tavallisessa bensakäyttöisessä ajoneuvossa.

  • Kevyt hybridi

Kevyt hybridi -ajoneuvo tarjoaa kuljettajalleen mukavan mahdollisuuden ympäristöystävälliseen ajamiseen. Ajoneuvossa on sekä polttomoottori että 48 voltin suuruinen litiumioniakku. Kevyt-hybridi -järjestelmällä varustettu ajoneuvo tuottaa mukavaa lisävääntöä kiihdyttäessä ja ottaa talteen energiaa vauhtia hidastettaessa.

  • Ladattava hybridi

Haluaisitko ajoneuvoltasi sähköauton ilmastoa säästävää toimintaa, mutta samanaikaisesti siinä saisi olla myös perinteinen polttomoottori? Tiesitkö, että toiveidesi mukainen ajoneuvo on silloin ladattavalla hybridillä varustettu auto? Auto toimii normaalisti bensiinimoottorilla varustetun ajoneuvon tapaan, minkä lisäksi siitä löytyy suurempi sähköauton tyyliin ladattava akku. Todella kätevää, eikö totta? Auton voi helposti ladata vaikkapa kytkemällä se tavalliseen pistorasiaan tai ottamalla virta latauslaitteesta. Olisiko valintasi siis oivallinen ladattava hybridi vai siirtyisitkö suoraan sähköautoon?

  • Sähköauto

Vihrein valinta on tietenkin sähköauto. BEV eli sähkökäyttöinen ajoneuvo toimii pelkästään joko aivan tavallisesti pistorasiasta tai sähköautojen latauspisteestä ladattuna. Sähköautoa voi pitää halutessaan ladattuna vaikka yön yli, jolloin sen toimintasäde muun muassa ajotavasta, auton mallista ja sääolosuhteista riippuen kasvaa 100 kilometristä jopa noin 600 kilometriin asti. Olisiko valintasi siis kuitenkin se ilmastoystävällinen ja huoleton sähkökäyttöinen ajoneuvo?

Hybridiautojen määrä Suomen teillä

Nykyään autoilun suurin megatrendi on liikenteen sähköistyminen, jonka avulla halutaan estää globaalia ilmastonmuutosta. Jopa monet “piintyneet” polttomoottorikäyttöisen ajoneuvon omistajat ovat halunneet vaihtaa ajoneuvonsa viime aikoina hybridi- tai sähköautoon. Ilmastonmuutos tai sen uhka maapallolla on kasvanut, jolloin ihmiset haluavat “kantaa kortensa kekoon” tekemällä ilmastoystävällisiä päätöksiä.

Toimintatavoiltaan “vihreän, eli ilmastoystävällisen” Suomen hallituksen tavoitteena on, että kotimaasta löytyisi 130 000 kaasukäyttöistä autoa ja 700 000 sähköautoa vuoteen 2030 mennessä. Haluatko sinä olla mukana tuon tavoitteen täyttämisessä? Tällä hetkellä hybridiautojen määrä Suomessa on 46 700 ilmastoystävällistä ajoneuvoa.