Tärkeitä auton huoltokohteita


Autot / lauantai, helmikuu 18th, 2023

Jokaisen auton omistajan tulee pitää huolta autostaan. Kun autoa huoltaa säännöllisesti, pysyy se hyvänä pidempään. Näin autoa voi myös käyttää pidemmän aikaa, jolloin siitä tulee taloudellisestikin kannattavaa. Auton huoltoa ei siis voi korostaa liikaa!

Ajovalot ja renkaat

Auton huollossa on muutamia tärkeitä kohteita, jotka jokaisen tulee muistaa. Aloitetaan kuitenkin helpoimmista kohteista. Ajovalojen ja renkaiden tarkistaminen toimii halpana henkivakuutuksena. Renkaiden kunnon näkee tarkastamalla renkaiden paineen sekä talvella mahdollisten nastojen määrän. Ajovalojen tarkistaminen on aivan yhtä helppoa. Jos ajovalot ovat palaneet tai himmeät, tulee ne vaihtaa. Onneksi Nordeye Soumi tarjoaa kaikille kuljettajille ja autoille laadukkaita ajovaloja. Tavallisten ajovalojen lisäksi on hyvä miettiä myös lisävalojen hankkimista. Lisävaloilla saa kattavamman näkyvyyden pimeällä tai muuten huonoissa sääolosuhteissa.

Määräajoin tehtävät huollot

Öljyjen vaihto on yksi niistä huoltokohteista, jotka jokaiselle autolle on suoritettava tietyin väliajoin. Niin moottoriöljyt kuin vaihdelaatikon öljyt on vaihdettava, jotta ne pysyvät puhtaina ja pystyvät voitelemaan niin moottoria kuin vaihdelaatikkoa. Pahimmillaan öljyjen vaihtamatta jättäminen voi aiheuttaa auton rikkoutumisen siten, että sitä ei voi enää käyttää ollenkaan.

Autossa on myös muita kuluvia osia, jotka täytyy vaihtaa tiettyjen kilometrien täytyttyä. Esimerkiksi jakohihna on tällainen. Sitä ei tarvitse vaihtaa kaikissa automalleissa, mutta yhä edelleen on suuri määrä autoja, joihin täytyy tehdä jakohihnaremontti. Sen voi tehdä itse, mutta on helpompaa viedä auto korjaamolle, jossa ammattilaiset saavat tehtyä remontin hyvin nopeassa ajassa. Myös muiden osien vaihdosta on syytä pitää huolta. Jos osa on rikkonainen, tulee se vaihtaa mahdollisimman nopeasti. Näin auto pysyy kunnossa pidempään. Myös auton tarkistaminen päällisin puolin auttaa havaitsemaan, jos jokin asia ei ole niin kuin sen pitäisi olla.