Power Big Meet – Amerikan autojen suosittu ajotapahtuma


Autot / keskiviikko, elokuu 3rd, 2022

Oletko koskaan vieraillut Amerikan autojen vuosittaisissa tapahtumissa? Oletko kenties katsellut toreilta ja teiden varsilta Amerikan autoista koostuvaa komeaa letkaa? Jos et, niin nyt on korkea aika, sillä upeampia tapahtumia ei nimittäin olekaan.

Pukeudu kokoontumisajoihin rennosti mielesi mukaan

Amerikan autojen tapahtumaan, kuten Power Big Meet -ajotapahtumaan, voi pukeutua mielensä mukaan. Haluatko pukeutua kuin legendaarinen rockin kuningas Elvis ja viimeistellä pukeutumisen vauhdikkaan Elvis Presley -peruukin avulla? Vai haluaisitko upealla American cruising -kiertueellasi kuitenkin olla valtaa pitävä päättäjä, kuten Donald Trump, jolloin daami pukeutuu tietenkin Melanian tapaan. Tutustu ajotapahtuman pukeutumista harkitessasi partyking -verkkosivustoon, josta löytyvät sekä peruukit että huolella valitut naamiaisasut hienoine naamareineen.

Tiesitkö, että monissa hauskoissa tapahtumissa peruukit näyttelevät suurta osaa. Tarjolla on paitsi joidenkin julkkisten hiuksia muistuttavia peruukkeja, myös perinteinen klovniperuukki ja esimerkiksi loistavan oranssi peruukki pikkuvanhan Peppi Pitkätossun tyyliin. Power Big Meet -ajotapahtumassa näkee vuosittain erilaisia hahmoja yksityiskohtia myöten hiottujen ja entisöityjen Amerikan autojen seurassa. Haluaisitko juhlia goottilaisessa vampyyriperuukissa? Vai miten olisi pitkä vaalea blonditukka, itse professori Einstein -peruukki tai egyptiläinen hurmaava Kleopatra -peruukki? Jos olet menossa ajotapahtumaan tai joihinkin muihin hauskoihin bileisiin, repäise kunnon naamiaisasun ja peruukin avulla. Kaikenlaiset hauskat tai tyylikkäät peruukit juhliin kuin juhliin ovat helposti saatavissa osoitteessa partyking.fi.

Mikä on Power Big Meet -tapahtuma?

Suosittu, vuosittainen Power Big Meet -ajotapahtuma kokoaa yhteen 1950- ja 1960-luvun Amerikan autojen ystäviä. Tapahtumaa on juhlittu vuosittain Ruotsin Västeråsissa, mutta vuodesta 2018 alkaen Ruotsin Lidköpingissä. Tapahtuma alkaa vuosittain saman tutun kaavan mukaan, eli torstaipäivänä Lidköpingin lentokentältä. Perjantaina ja lauantaina onnelliset kaupunkilaiset voivat nähdä autoletkoja kruisailemassa kaupungilla, mikä jatkuu aina sunnuntai-aamuun.

Ensimmäisen kerran Power Big Meet -kokoontumisajot järjestettiin vuonna 1978 Ruotsin Anderstorpissa. Tapahtuma siirtyi vuonna 1984 Västeråsiin, jonka jälkeen se järjestettiin yhden kerran Ruotsin Kinnekullessa. Power Big Meet -ajotapahtuma on varsin huomattava tilaisuus, kuten vuosi 2017 osoittaa. Lidköpingissä pidetyt kokoontumisajot keräsivät silloin kaiken kaikkiaan 22 000 ajoneuvoa.

Vuosittain noin 55 000–75 000 henkilöä tapaa säännöllisesti toisiaan Amerikan autojen merkeissä aina heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna. Ajotapahtumassa pidetään hauskaa, jolloin monet myös pukeutuvat parhaimpiinsa. Toiset taas laittavat peruukin päähän ja mieleisensä naamiaisasun päälle. Paikan päälle on tultu paitsi ihailemaan hienoja autoja, myös tapaamaan toisia vanhojen Amerikan autoja ystäviä. Ennen kaikkea otetaan rennosti ja meno on juhlavan mukavaa.

Suomalaisia Amerikan autojen kokoontumistapahtumia järjestetään myös säännöllisesti vuosittain. Tunnetuin on pääsiäisenä järjestettävä American Car Show, joka on Suomen suurin Amerikan ajoneuvojen suosittu kokoontumistapahtuma.

Kesä on upeaa aikaa kaikille ajoneuvojen harrastajille. Ehkä sinäkin osallistut kuluvana kesänä johonkin Amerikan ajoneuvojen tai muiden suosittujen nostalgisten autojen tapahtumaan? Paikan päälle tilaisuuksiin tulee aina toinen toistaan upeampia menopelejä, joita kannattaa tulla katsomaan vaikka kauempaakin!

Seuraavan linkin takaa https://www.wheels.fi/tapahtumakalenteri/ löydät monia suosittuja ajotapahtumia Suomessa. Esillä ovat monet suositut jenkkiautojen tapahtumat, mp-tapahtumat, cruising-tapahtumat, harrasteautotapahtumat ja kaikenlaiset moottoriurheiluun liittyvät teemaillat ja viikonloput. Tule mukaan, nauti kauniista nostalgisista ajoneuvoista ja alan harrastajien mukavasta seurasta.