Kompastuskivet uuden auton ostamisessa


Yleinen / perjantai, toukokuu 26th, 2017

Monelle auto tulee jossain vaiheessa elämää tarpeelliseksi kulkuneuvoksi. Kaikki haluavat hankkia itselleen ajoneuvon, joka on paitsi mukava ajettava, myös turvallinen ja ehkä myös ulkoisesti tyylikäs. Ajoneuvoja on tarjolla äärettömiin, mutta juuri oikeanlaisen auton löytäminen ei välttämättä ole helppo tehtävä.

Kun uutta autoa lähtee ostamaan, on hankintaan syytä valmistautua huolella etukäteen ja olla sortumatta seuraaviin virheisiin:

  • Väärän auton valitseminen. Auto kannattaa valita tarkkaan ja omia tarpeita on syytä kuulostella. Oletko sinkku, joka tarvitsee autoa lähinnä työmatkoihin? Tässä tapauksessa kallis farmariperheauto on tuskin järkevä valinta. Auto kannattaa hankkia siten, että se vastaa omia tarpeita mahdollisimman hyvin. Markkinat ovat tulvillaan upeita autoja, mutta tiukemmalla budjetilla on syytä keskittyä auto valitsemisessa oleellisiin asioihin.
  • Autoon liittyvien juoksevien kulujen huomiotta jättäminen. Auton hinta on toki tärkeä seikka, mutta etenkin ensimmäistä autoa ostettaessa saattaa kokemattomilta kuljettajilta unohtua se tosiasia, ettei auton omistaminen ole kovinkaan halpaa lystiä. Autovakuutus, vuosittaiset huollot ja katsastukset ja tietenkin polttoaine ovat menoeriä, jotka kohoavat nopeasti varsin korkeiksi. Mikäli auto on välttämätön hankinta, mutta rahaa ei ole pilvin pimein, kannattaa etsiä mahdollisimman taloudellinen vaihtoehto pidemmän päälle.
  • Uusi vai vanha auto? Mikäli tarkoituksena on myydä auto muutaman vuoden jälkeen, kannattaa pohtia sen jälleenmyyntiarvoa. Usein uusi auto menettää vähintään neljänneksen arvostaan ensimmäisten kahden vuoden aikana.