Joillekin autojen korjaaminen on ollut rakas harrastus jo lähes pienestä pitäen. Monesta autoja rakastavasta pikkupojasta kuoriutuu aikuisena raavas mies, joka kuljeskelee kaupungilla rasvan tahrimissa housuissa, kuluneessa paidassa, tahmeissa kengissä ja öljyroiskeiden peittäessä käsivarsia ja kasvoja. Joku saattaa luulla, että kyseessä on laitapuolen kulkija, mutta näin ei suinkaan ole, vaan henkilö, joka on juuri rassannut autoaan! Kaikki eivät kuitenkaan ole saaneet tilaisuutta opetella korjaamaan autoja itse, vaan sen on saattanut hoitaa joku muu. Vaikkei auton korjaaminen sukeutuisikaan aivan luonnostaan, ei se silti tarkoita sitä, etteikö autoja voisi oppia rassaamaan ja korjaamaan myöhemmälläkin iällä! Mistä kannattaisi lähteä aloittamaan, mikäli tavoitteena on tulla edes kohtalaisen hyväksi autokorjaajaksi?
Hanki itsellesi autonromu
Mikään muu ei ole niin hyvä tapa opetella korjaamaan autoja kuin hankkia itselleen todella suuritöinen projekti, jossa rassattavaa riittää. Autokaupat ja nettikaupat ovat täynnä parhaat päivänsä nähneitä autoja, joiden parissa työsarkaa riittää äärettömyyksiin saakka. Hanki siis käytetty ja kunnoltaan ennemminkin kehnonpuoleinen auto, jossa on kuitenkin potentiaalia paljonkin. Kun auton parissa on puuhastellut riittävän pitkään ja sen erinäisiä vikoja ja puutteita on tutkinut ja korjaillut aikansa, alkaa se vähitellen kohentua kuosiinsa ja lopussa toimivan ja eheäksi korjatun auton näkeminen lämmittää sydäntä ja saa korjaajan tuntemaan pientä ylpeyttäkin. Ei haittaa, vaikka autonromua ostaessa takana ei olisi lainkaan autojen korjaamisesta kokemusta. Kaiken oppii tekemällä, oli kyse öljynvaihdosta, ilmansuodattimen vaihtamisesta tai vaikkapa muttereiden kiristämisestä!
Osta riittävän tasokas työkalusetti
Autoja on paha lähteä korjaamaan, ellei käytössä ole riittävän monipuolista työkalusarjaa. Setin ei tarvitse olla kalliskaan, kunhan valikoima pitää sisällään tärkeimmät ja useimmiten autoa korjatessa käytettävät työkalut.
Ammenna inspiraatiota netistä
Toisinaan Youtuben kaltaiset sivustot ovat paras mahdollinen vaihtoehto oppimisen kannalta. Jarrupalojen vaihtamisen saloihin opettavan videon voi katsoa yhä uudelleen ja uudelleen, kunnes homma alkaa vaikuttaa selvältä peliltä. Siinä missä tytöt opettelevat meikkaamaan Youtube-videoiden avulla, voi aivan yhtä hyvin opetella korjaamaan ja tuunaamaan autoja videoiden välityksellä. Aivan kaikkea näkemäänsä ei kannata sokeana noudattaa, vaan maalaisjärki on paikallaan tässäkin asiassa. Kuka tahansa autoista tietämätön voi ladata nettiin videon, jossa annettavat ohjeet eivät välttämättä kuitenkaan ole ne parhaat mahdolliset.
Toinen erinomainen kanava tiedon ammentamiseen ovat erilaiset netistä löytyvät keskustelufoorumit. Netissä on lukemattomia autoihin ja autojen korjaamiseen sekä tuunaamiseen liittyviä sivustoja, joiden foorumeilla jaetaan kokemuksia, tietouksia ja vinkkejä aiheeseen liittyen. Usein näiltä foorumeilta voi löytää esimerkiksi yksityiskohtaiset ohjeet vaihe vaiheelta jonkun autoon liittyvän vian korjaamiseen. Mikäli kaipaa neuvoa, voi aluksi kokeilla, josko avun saisi näppärästi joltain keskustelupalstalla käyvältä autogurulta. Usein autot ovat ihmisille rakas harrastus, jolloin alan harrastajat tarttuvat haasteisiin hyvinkin innokkaasti.
Hanki auton korjaamisen käsikirja
Netti on luonnollisesti todella monipuolinen ja ajankohtainen tietolähde, mutta toisinaan autoja korjatessa kannattaa yhä turvautua vanhaan kunnon käsikirjaan, jossa selvitetään auton korjaamiseen liittyviä perusseikkoja. Useimmiten käsikirjan saa itselleen netistä lataamalla tai esimerkiksi ostettuna jostain autojen varaosamyymälästä tai autoliikkeestä. Kirja toimii etenkin aloittelevalla autonkorjaajalla kuin Raamattu, josta voi käydä tarkistamassa pienimmätkin nippelifaktat silloin kun niitä eniten kaipaa.