Autojen myyntilukuja vuonna 2017


Autot / perjantai, heinäkuu 14th, 2017

Tässä artikkelissa perehdytään siihen, kuinka hyvin autokauppa on vetänyt eri puolilla maailmaa vuonna 2017. Pähkinänkuoressa voidaan todeta, että Euroopassa uusien autojen myyntiluvut ovat takkuilleet jo pidemmän aikaa. Erityisen lujaa automarkkinoilla menee kehittyvien maiden suurimmilla markkinoilla, joista innokkaimmin tänä vuonna on autoja ostettu Venäjällä, Brasiliassa ja Intiassa.

Euroopassa autot tekevät kauppansa tahmeasti

Muuhun maailmaan verrattuna Euroopassa uusia autoja on myyty vähemmän vuonna 2017, joka johtuu erityisesti Saksan ja Iso-Britannian markkinoiden vetämättömyydestä tällä hetkellä. Perinteisesti syyskuu on ollut hyvää aikaa autojen myynnin suhteen, mutta vuonna 2017 autoja myytiin edelliseen kuukauteen nähden vähemmän, joka huolestuttaa ymmärrettävästi autokauppiaita.

Kehittyvien maiden valtava markkinapotentiaali

  • Venäjällä on tänä vuonna myyty uusia autoja todella paljon. Väkilukuun suhteutettuna autokauppa on käynyt paremmin kuin missään muualla maailmassa. Erityisesti luksusautot ovat tehneet kauppansa yllättävän hyvin.
  • Brasiliassa uusien autojen markkinoilla on käynyt koko vuoden kova kuhina. Useimmiten autokauppa käy kuumimmillaan alkuvuodesta, mutta vuoden 2017 syksyllä on myyty poikkeuksellisesti eniten autoja koko vuonna. Tämä tekee hyvää Brasilian taloudelle, sillä muutaman vuoden laman jälkeen uusien autojen markkinat vetävät jälleen todella lupaavasti.
  • Intiassa myytiin pelkästään syyskuussa yli 300 000 ajoneuvoa. Kyseessä oli suurin myytyjen autojen määrä yhden kuukauden aikana milloinkaan maan historiassa. Jatko näyttää lupaavalta ja monet autonvalmistajat seuraavatkin tiiviisti Intian tilannetta, sillä näillä markkinoilla kasvupotentiaalia riittää.

Pohjois-Amerikassa automyynti kohenemaan päin

Yhdysvalloissa autojen myynti on ollut tahmeaa vuonna 2017, sillä kuukausi toisensa jälkeen uusien autojen myyntiluvut ovat laskeneet. Vasta syyskuussa nähtiin jälleen kasvua, mikä voidaan osittain selittää hurrikaanikauden aiheuttamilla tuhoilla ja ihmisten tarpeella saada hankittua uusi auto hurrikaanin runteleman auton tilalle.

Kiinassa maailman suurimmat automarkkinat

Kiinassa on huikeasti markkinapotentiaalia, mitä uusiin autoihin tulee. Maassa myytiin syyskuussa yli kaksi miljoonaa uutta autoa ja jo neljänä kuukautena peräkkäin myyntiluvut ovat olleet nousussa. Poikkeuksellisen hyvin kauppansa tekevät saksalaiset luksusautot.